Barn och ungdomar får spela matcher igen?

Barn och ungdomar födda 2002 eller senare får från och med i dag, 28 april, spela enstaka matcher igen. Det meddelade Folkhälsomyndigheten under onsdagen. Gestriklands Fotbollförbund återkommer med vad som gäller i vårt distrikt så snart som möjligt efter vår dialog med Region Gävleborg.

Folkhälsomyndigheten skriver: "Från och med den 28 april 2021 kan föreningar med lagidrotter anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare."

Folkhälsomyndigheten skriver på sin sida.

Matcherna ska, likt tidigare, dock spelas lokalt eller med ett begränsat resande. Det är med andra ord fortfarande av stor vikt att de allmänna råden, för att begränsa smittspridningen, efterföljs.

SvFF:s rekommendation är att enstaka matcher för personer födda 2002 eller senare endast genomförs mot lag från samma region (län). Matcharrangemang i form av sammandrag får enligt förtydligande från Folkhälsomyndigheten inte genomföras.

Lokala variationer kan dock förekomma och det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som gäller i respektive kommun/region.

SvFF sida med uppdaterade restriktioner