Inga tävlingar eller matcher för barn och unga i Gävleborg

Igår kom besked från Folkhälsomyndigheten, idag kom besked från Region Gävleborg.

På grund av den höga smittspridningen i länet görs inga förändringar gällande restriktioner i länet. Det innebär att de lättnader för idrottande barn och unga födda 2002 eller senare, som Folkhälsomyndigheten presenterade igår, inte gäller i Gävleborg.

– Vi har fortfarande en hög smittspridning och framför allt bland barn och ungdomar. Därför avvaktar vi smittspridningens utveckling innan vi inför några lättnader, säger Shah Jalal, smittskyddsläkare.

Beslut om att tillåta enstaka matcher och tävlingar lokalt utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, förväntas tas i mitten av maj.

Nyhet på Region Gävleborgs hemsida

SvFF riktlinjer (PDF-dokument)