Inga seniormatcher före 14/6

GFF tidigare riktlinjer för träningsmatcher, som förklarade att vi rekommenderade att avstå från träningsmatch är från 1/6 ändrade till att inga matcher för seniorer (födda 2001 och tidigare) får spelas före 14/6.

Detta beslut är taget på grund av att SvFF ändrade i riktlinjerna, från skrivelsen att avråda till att det från 14/6 är tillåtet med tränings- och tävlingsmatcher för vuxna.

SDF och föreningar ska följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter med allmänna råd som anger att matcher, träningsmatcher och tävlingar kan genomföras för barn och ungdomar födda 2002 och senare, och fr.o.m. den 14 juni 2020 är det också möjligt att genomföra tävlings- och träningsmatcher för seniorer inom distriktet.

Vid genomförande av matcher är det enligt Folkhälsomyndigheten viktigt att:
• bara friska symtomfria personer deltar i aktiviteterna,
• det finns goda möjligheter att tvätta händerna och
• trängsel mellan människor undviks.

Denna uppdatering i SvFF riktlinjer gör att GFF nu stryker alla matcher för seniorer (födda 2001 och tidigare) före 14/6.

Från söndag 14/6 är det tillåtet att spela tränings- och tävlingsmatcher i distriktet.

Vi väntar fortfarande på riktlinjer för hur vi får lov att hantera resor över distriktsgränser och fram tills det är uppdaterat så gäller det som tidigare, inga matcher över distriktsgränserna.

Helt klart efter beskedet av Folkhälsomyndigheten 29/5 är att våra lokala seniorserier startar för herrar div.4, 5, 6 och 7 medans vi fortfarande avvaktar besked om resor 1-2 timmar med bil före klartecken på spel i damer div.2 och 3.

Gällande förbundsserierna herrar div.1 och 3 samt damer div.1 avvaktar vi besked från SvFF när serierna får lov att starta.