Nyhetslista:

Gästriklands Idrottsgala

Gästriklands Idrottsgala genomförs 29 april 19.00 digitalt på arbetarbladet.se och gd.se

Fotbollen finns med bland de nominerade följande klasser:

  • Årets ledare: Mikael Bengtsson (Gefle IF) och Lennart Sundin (Forsbacka IK)
  • Årets eldsjäl: Lena Bogren (IK Sätra), Ahmed Fidow (domare) och Gunnar Lindbom (Hille IF)
  • Årets förening: Hofors AIF, Skutskärs IF fotboll damer och Årsunda IF.

Fotbollens Spela Lek & Lär

Onsdag 28/4 19.00-20.30 erbjuder vi en digital föreläsning via teams - länk för anmälan

Under kvällen tar vi oss bland annat igenom följande:

  • Inriktning för svensk barn- och ungdomsfotboll
  • De 5 riktlinjerna och dess innebörd
  • Hur utövar vi detta praktiskt och vilka hinder möter vi?

Inbjudan (PDF)

Nyheter i Min Fotboll - säsongen 2021

Min Fotboll är svensk fotbolls egen officiella appoch vi jobbar hela tiden med att utveckla och förbättra appenoch dess funktioner.

Det här är de huvudsakliga nyheterna i Min Fotboll till säsongen 2021.

  • Nya livestreamingfunktioner (med highlights!)
  • Nya intäktsmöjligheter för föreningar och lag
  • En ny kommunikationsfunktion för föreningar och lag

De sju diskrimineringsgrunderna

Onsdag 7/4 19.00 genomförs en digital föreläsning på temat "De sju diskrimineringsgrunderna".
Ta chansen att delta i en kortare utbildning som ger er kunskap och verktyg kring hur vi arbetar med människors lika värde och allas rätt till att få uppleva fotbollen.
Är din förening intresserad att delta, läs inbjudan för mer info och anmälan.

INBJUDAN (PDF)

Fotbollsskolan Lira Blågult

Nu är registreringen öppen för att registrera er förening till Fotbollsskolan- Lira BlåGult 2021.
Fotbollsskolan är ett fantastiskt rekryteringsverktyg för spelare och ledare samt ger ett bra stöd till föreningar genom färdiga spelar- och ledarpaket från Adidas, färdig webbanmälan, marknadsföringsmaterial, ledarutbildning och mycket mer.

Har ni funeringar kontakta Urban Ivarsson

Föresläsningstips

Häng med på en viktig resa för din förening! Charbels mål är att beröra och få sina åhörare att vilja bemöta alla människor med vänlighet. Han vill hjälpa oss att inse att vägarna till en mer inkluderande idrott egentligen inte är så komplicerade.
Charbel Gabro utsågs till Årets Talare både 2018 och 2019 – med en sällsynt närvaro griper han tag i frågor om mångfald och inkludering.
Välkommen 16/3 18.30-20.00 till "Mångfald – en resa du inte vill missa" (digitalt). Kostnadsfritt i samverkan med RF-SISU, för mer info och anmälan se inbjudan.

Inbjudan (PDF)

Årsmöte

Gestriklands Fotbollförbund kallar till årsmöte onsdag 17/2 18.00

Möte genomförs digitalt via Teams och länk skickas till anmälda ombud, kallelse har mailats alla föreningar.

Handlingar kommer publiceras på GFF hemsida 14 dagar före årsmötet samt mailas anmälda ombud.

Sök medel till din förening

Svenska Fotbollförbundets initiativ Alla är olika – olika är bra och ICA vill se en fotbollsarena där alla är lika välkomna. Oavsett vem du är. Oavsett kön, etnicitet, funktionsvariation eller sexuell läggning.

Skärpta allmänna råd

Region Gävleborg införde måndag 16/11 skärpta allmänna råd - läs mer

Föreningar ska under denna period avstå från matcher, inklusive träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal. Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träning genomföras utomhus.

Gestriklands Fotbollförbund skjuter upp alla futsalmatcher, tränarutbildningar och spelarutbildning. Vi ställer om alla möten till digitala.
Vi rekommenderar även alla våra föreningar att ställa in all träningsverksamhet för de lag som avslutat sina serier

Kompensationsstöd

Snart kan föreningar ansöka om kompensationsstöd.
Inom kort kommer idrottsföreningar att kunna ansöka om
kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020. Regeringen har beslutat att ge idrottsrörelsen ytterligare 1 miljard kronor i förlängt stöd.

RF-SISU Gävleborg bjuder in till digitala informationstillfällen

High five – 5 steg till trygg idrott för barn och unga

"High Five" För en trygg och inkluderande idrott. Trots att många idrottsföreningar har en både genomtänkt och schysst värdegrundstrategi så kan det ändå vara svårt för föreningen att hantera situationer då barn och unga blir kränkta eller diskriminerade.

Med Rädda Barnens arbetsmetod "High five - Fem steg till en handlingsplan" får föreningen konkreta verktyg för att skapa en trygg miljö för barn och unga att utvecklas och trivas i. För mer information om vad "High Five" är se denna korta informationsfilm länk

Digitala domararvoden

SvFF har sedan 1 april infört digitala arvoden på merparten av alla förbundsserier och Gestriklands Fotbollförbund inför från 1/8 digitala arvoden i samtliga serier där GFF tillsätter domare, damer div 2-3, herrar div 4-7 och ungdomsserier flickor/pojkar 15 år och äldre. Kom därför ihåg att logga in där för att hantera domarnas uppdrag och betala ut arvoden och andra ersättningar.

#skippaattityden

Att det känns bra i magen att komma till träningen är viktigt för att behålla barn och unga inom idrotten. Skippa attityden är ett utbildningskoncept, utvecklat av oss på RF-SISU Gävleborg, där barn och unga själva får komma till tals och ges utrymme att bestämma hur de vill ha det i träningsgruppen.

Ny möjlighet till nya mål

Vi kan nu erbjuda föreningar att ansöka om inköp av två kompletta 9 mot 9 mål (med nät, frakt, moms) för endast 8450 kronor. Detta är möjligt tack vare pengar som beviljats distriktet från SvFF samt att RF-SISU Gävleborg reserverat medel, totala kostnaden för de två kompletta målen är 25350 kronor, varav föreningen alltså endast behöver betala 8450 kronor.

Vi har medel för att bevilja till totalt 6 föreningar (12 mål) och ansökan ska vara inne senast 31/5 till Gestriklands Fotbollförbund

Sänd er match genom appen Min Fotboll

Eftersom matcher för barn- och ungdomar enligt SvFF.s skarpa rekommendationer och våra direktiv ska genomföras utan publik är det ett utmärkt tillfälle att livesända matcherna genom appen Min Fotboll. Det är superenkelt att sända, men du behöver en roll som ledare/admin eller som rapportör för laget som du ska filma om du ska lyckas.

Så här gör man

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter